+31622192973
info@kat-en-gedrag.nl

Consult

Hoe ik te werk ga bij een consult lees je hieronder.

Tijdens het telefoongesprek dat ik met je heb, geef je in het kort aan of er sprake is van probleemgedrag waarvoor je een oplossing wilt. Of dat je gewoon wat informatie wilt over een bepaald onderwerp.

In geval van probleemgedrag, zal ik wat vragen aan je stellen wat het precies betreft. Ook zal ik aan je vragen of je met je kat bij de dierenarts bent geweest. Want meer dan 50% van afwijkend kattengedrag wordt veroorzaakt door een medisch probleem! En voor medische zaken, zul je eerst naar de dierenarts moeten.
In geval van een sproeiende of onzindelijke kat stel ik dit zelfs verplicht waarbij ik graag de uitslag van de urinetest van je ontvang. Katten die “spontaan” onzindelijk worden, hebben heel vaak een medisch probleem. Hieronder een paar voorbeelden:

  • Kat heeft blaasontsteking of blaasgruis maar dat weet je niet. Want katten laten maar zelden zien dat ze pijn hebben. (Een kat die overduidelijk ziek is of pijn toont, is reden om acuut een afspraak met je dierenarts te maken!).Wel zie je dat hij de kattenbak mijdt. Want de kat denkt dat het plassen op de bak pijn doet en zoekt daarom een andere plek. Helaas doet het daar ook pijn, en bij de volgende keer plast hij weer ergens anders etc.
  • Er is een baby in huis gekomen en sinds een paar weken plast de kat buiten de bak. Omdat hij jaloers is? Grote kans van niet! De komst van de baby heeft echter wel geleid tot stress bij de kat. Bijvoorbeeld vanwege verminderde aandacht voor de kat of wat minder bijhouden van de kattenbak etc. En stress bij de kat leidt niet zelden tot een blaasontsteking. En wat er dan gebeurt, heb je hierboven al gelezen.

Als medische oorzaken zijn uitgesloten, is het tijd voor een consult.
Ik stuur je de uitgebreide vragenlijst en die ontvang ik graag minimaal 5 dagen voordat het consult plaatsvindt van je terug. Indien mogelijk vergezeld van 1 of meerdere videofilmpjes (max. 3, en max. 3 minuten per filmpje).

Ter voorbereiding op mijn consult aan huis, zal ik de vragenlijst en videofimpjes analyseren.

Tijdens het consult zal ik nog meer vragen stellen, maar je ook informatie verstrekken over wat je kunt veranderen, over wat ik denk dat het probleem is en hoe dit valt op te lossen.

Binnen 2 weken na het consult ontvang je van mij een adviesrapport waarin opgenomen het probleemgedrag, de analyse, het stappenplan. Een kopie van het adviesrapport zal ik naar je dierenarts sturen.

Vervolgens blijf ik nog gedurende 3 maanden beschikbaar voor de verdere begeleiding, eventuele bijsturing indien nodig, vragen die je hebt etc.

Na deze 3 maanden ontvang je van mij de bevestiging dat ik jouw dossier gesloten heb. Dit in verband met de bewaartermijn die op dat moment ingaat van de gegevens in het kader van de privacy.

CORONA

In verband met de regels als voorgeschreven door het RIVM is consult aan huis nog wel mogelijk mits hierbij de regels in acht kunnen worden genomen. Dus minimaal 1,5 meter afstand houden, ik zal mijn handen bij binnenkomst desinfecteren en desgewenst ook handschoenen dragen. Uiteraard kom ik niet langs in geval van gezondheidsklachten. Ik verwacht ook van jou dat je de regels respecteert, en een consult afbelt in geval van gezondheidsklachten. Bij annulering t.g.v. gezondheidsklachten worden geen kosten in rekening gebracht. In alle andere gevallen zal het consult telefonisch of per beeldbellen geschieden. Bij het maken van de afspraak en bij het huisbezoek zal ik vragen of je gezondheidsklachten hebt.