+31622192973
info@kat-en-gedrag.nl

Over mij

Ik ben Karin Evers en woon in een gezellig huis met mijn beide Ragdolls, Tiara en Myron. (Ze staan op de home page bovenaan).
Het zijn niet mijn eerste katten. Want de afgelopen inmiddels bijna 40 jaar heb ik mijn leven en huis gedeeld met 1 of meerdere katten.

Ik ben van kind af aan dol geweest op dieren, maar met een vader die niets van dieren in huis moest hebben, kwamen we niet verder dan een cavia. Tot ik ging samenwonen en vrienden van ons hun kat weg wilden doen omdat er een baby kwam. Want een baby en een kat, denk ook aan de kattenbak, dat ging volgens hen niet. Maar de kat naar het asiel? No way!
En zo kwam Micky in mijn leven. En met Micky kwamen ook de eerste boeken over katten in mijn huis. Want ik wilde wel heel graag meer weten over het wezen kat. We schrijven het jaar 1980/81. Er was nog geen internet zoals we dat nu kennen, maar boeken waren er wel.
Na Micky zijn er andere katten gekomen, en nog méér boeken, maar ook seminars/lezingen waaraan ik ging deelnemen. Mijn interesse in katten en hunkering naar kennis is nog altijd even groot.

En toen ontdekte ik dat er inmiddels een heuse opleiding was tot kattengedragstherapeut bij Tinley Academie. Dát was het helemaal! Tinley Academie was in 2003 het eerste instituut in Nederland die deze opleiding aanbood. Dat is inmiddels meer dan 20 jaar geleden en de opleiding wordt nog altijd gegeven. Waarbij uiteraard de laatste inzichten uit de wetenschap in de lesstof worden opgenomen.

Het zal eind 2015 zijn geweest dat ik een proefles ging volgen bij Tinley Academie. Het was de eerste les van de eerste module uit de opleiding Kattengedragstherapie. Het smaakte naar meer. Echter, had ik op dat moment nog de handen vol aan een opleiding voor mijn werk en 2 zware opleidingen tegelijk, naast mijn betaalde baan, dat ging niet. Dus heb ik eerst de opleiding voor mijn werk afgerond en ben toen voorjaar 2016 verder gegaan met deze eerste module. En uiteraard daarna met de hele verdere opleiding. Er zijn in totaal 6 modules, inclusief een workshop Ethologie bij het Kattendorp in Harfsen. Mijn afstudeerscriptie ging over “Rouw bij katten”. Ik ben in december 2019 afgestudeerd bij de Tinley Academie.

Voor een compleet en uitgebreid overzicht van alle opleidingen/cursussen die ik heb gevolgd zowel voorafgaand als tijdens de Tinley opleiding, verwijs ik je naar mijn CV pagina.

Vanzelfsprekend houd ik ook nu mijn kennis op peil door het lezen van literatuur en het volgen van workshops/symposia, die ofwel op locatie dan wel via een online verbinding (streaming) gevolgd worden.

Nieuw per 1 januari 2023 is dat ik geen consulten meer geef. Ik verstrek uitsluitend nog informatie, grotendeels via deze website.

Dit ben ik met enkele katten op schoot van Het Kattendorp in Harfsen